Undersköterska till hemsjukvården

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst. Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1900 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård.

Information om arbetsplatsen

Ekerö Vårdcentral är Mälaröarnas största vårdgivare och erbjuder vård genom hela livet. Vi har 20.500 listade patienter och har hög personaltäthet. Vårdcentralen ligger i centrala lokaler i Ekerö Centrum ca 10 min bussresa från Brommaplan. Vår hemsjukvård har ca 150 patienter inskrivna patienter och bedrivs i en spännande glesbygd. En arbetsdag hos oss är aldrig den andra lik. Du får en chans att träffa patienterna i sitt hem och ibland när avstånden är långa får du vara kreativ och påhittig för att lösa de situationer som uppkommer och samtidigt få vara ute i en unik arbetsmiljö i vacker kulturbygd.
Du ingår i vårt hemsjukvårdsteam som består av fem distriktssköterskor en sjuksköterska och två undersköterskor. Vi har även två hemsjukvårdsansvariga läkare. Du arbetar tillsammans med områdesansvarig sjuksköterska/distriktssköterska och dina undersköterskekollegor och planerar dina arbetsdagar tillsammans med dem.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Bryggavägen 8, Ekerö

Arbetsuppgifter

Vi söker en undersköterska med intresse och erfarenhet av hemsjukvård. Dina arbetsuppgifter är omhändertagande av våra mest sjuka äldre i sin bostad. Det innebär t.ex. såromläggning, läkemedel och injektionshantering efter delegering, provtagning, saturation, katetervård och sondmatning, stödstrumpor och lindning et.c. Arbetet utförs självständigt med stöd av sjuksköterska/distriktssköterska och läkare ansvariga för hemsjukvården. Utöver detta kommer du ibland arbeta på vår mottagning med bokade patienter tex kontroller, blodtryck och omläggningar. Vår undersköterskegrupp har idag även ansvar för sterila instrument och förrådsbeställningar.
Arbetstid är dagtid vardagar med individuellt schema.
Vi transporterar oss både med bil och cykel samt går till några som bor nära.

Kvalifikationer

Undersköterska med några års arbetslivserfarenhet gärna från primärvården/hemsjukvården. Du behöver ha erfarenhet av venprovtagning, sårvård och gärna urinkatetersättning. B-körkort är ett krav. Du måste kunna cykla. Vi journalför i Take Care och det är ett plus om du har vana av journalskrivning.

Personliga egenskaper

Vi söker en positiv person med genuint intresse för primärvårdens mest sjuka äldre personer. Du behöver vara självständig, flexibel och lösningsfokuserad. Vi ser gärna manliga sökanden.

Övrig information

Tjänsten är heltid men deltid kan diskuteras med rätt person. Tillsättning enligt överenskommelse gärna så snart det går. Observera att intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Individuell lönesättning. Vi tillämpar provanställning 6 månader.
Praktikertjänst erbjuder friskvård 5000 kr per år.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2020-01-07

Information om tjänsten lämnas av

Hjordis Söderberg
08-560 37 500
Marie Dozzi
08-560 37 500

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Skickas till: hjordis.soderberg@ptj.se